Entendre i prevenir el suïcidi

Entendre i prevenir el suïcidi

  • Llegir 251 vegades
Amb motiu del Dia Internacional de la Salut Mental, Oriol Lafau i Aina Fernández Vidal aborden com entendre i prevenir el suïcidi

Reservar invitació

Data: Dimarts, 16 d'octubre
Hora: 18:00 hores
Lloc: Sala de Plens del Consell de Mallorca.
 Carrer Palau Reial, 1 07001 Palma
Activitat gratuïta
Aforament limitat


Des de fa uns mesos, les Balears ja compten amb el seu propi Observatori del Suïcidi. Un projecte que pretén combatre un dels grans tabús de la nostra societat. A la nostra comunitat, se suïciden dues persones cada setmana; i cada dia hi ha entre 15 i 20 temptatives de suïcidi.

A Espanya, en general, el suïcidi representa la primera causa violenta de mort, per damunt dels accidents de trànsit. Cada dia es lleven la vida 10 persones.

El 2015, a tot l'Estat, hi hagué 3.602 suïcidis, més del doble que per accidents de trànsit. Cada cop, però, hi ha una major implicació institucional per combatre aquesta xacra. Ho explicaran el coordinador autonòmic Oriol Lafau i la psiquiatra catalana Aina Fernández Vidal.

Oriol Lafau (Mallorca) Coordinador autonòmic del Pla de Salut Mental. Psiquiatre, especialista infantil. Actualment treballa en un nou pla estratègic per combatre el suïcidi pel Govern de les Illes.

Aina Fernández Vidal (Mallorca). Psiquiatre a la sala d'Aguts de l'Hospital de Sant Pau, i responsable del Programa de Prevenció de Suïcidi del mateix hospital i del Programa d'Atenció al Supervivent en col·laboració amb Després del Suïcidi – Associació de Supervivents (DSAS). Té formació acreditada en Teràpia Familiar Sistèmica a la Universitat Autònoma de Barcelona i coneixements de psicoteràpia cognitiu-conductual. Va adquirir, també, coneixements específics en el camp de la Psicogeriatria i en el de la Psiquiatria Perinatal en una estada a l'Hospital St Mary's de Londres.

Reservar invitació

Banner 468 x 60 px