Mitologia per a profans. Manual per entendre la tradició clàssica d’Occident
Avui la mitologia clàssica és ben present en el nostre vocabulari amb expressions com “la caixa de Pandora”, “sentir cants de sirena”, “caure en braços de Morfeu”, “el taló d’Aquil·les”, “ser un Adonis” o “viure una odissea”.
 

Mitologia per a profans, editat per Publicacions Abadia de Montserrat, és un manual per entendre la tradició clàssica d’Occident. El seu autor, Antoni Janer Torrens, filòleg clàssic i periodista, l’ha escrit amb un llenguatge amè i entretingut amb l’objectiu de donar a conèixer el nostre valuós llegat humanístic que desgraciadament perilla en l’actual societat utilitarista. Tots els referents clàssics que inunden les nostres vides quotidianes hi són explicats amb tot luxe de detalls. És un llibre ple de sorpreses, amb pinzellades d’etimologia, antropologia i sociologia del món clàssic.

 

Mitologia3

Aquí teniu la ressenya del llibre a càrrec del crític literari Pere Antoni Pons per al diari Última Hora (23/02/2010):

ERdE8V5X0AIyb2p

Aquesta és l’entrevista que Antoni Rodríguez m’ha fet per a  la revista Sa Plaça (abril 2020):

ENTREVISTA MITOLOGIA BO

Aquí teniu una entrevista em feu Marta Bergas al programa “Illes i pobles” d’IB3TV:

Aquí teniu la lliçó sobre “Mitologia per a profans” que vaig fer a l’Associació Cultural de Porreres (28/11/2020):

 

Altres llibres de l’autor:

No Comments

Leave a Reply

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad