Història i conseqüències del turisme a les Balears

El turisme ha estat un autèntic tsunami per a les Balears. A final dels anys cinquanta, amb l’ajuda d’EUA, el franquisme s’aferrà a la indústria de sol i platja per sortir de l’autarquia. A poc a poc, el boom turístic aniria provocant tot un seguit de canvis, ràpids i profunds, tant en l’economia com en les estructures polítiques, socials i culturals de les Illes. Molts quedaren enlluernats per aquell mannà, que feu oblidar les estretors de la postguerra. No preveieren, però, les seves terribles conseqüències.

Conferència pronunciada al Cercle Artístic de Ciutadella (26/04/2024) a partir de la presentació del llibre ‘La desfeta del paradís. Crònica sociològic del boom turístic a les Balears’.

No Comments

Leave a Reply

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad