Grècia: Història de la Humanitat i la Llibertat
El 2015 vaig participar en un projecte editorial molt ambiciós de Sàpiens Publicacions: la “Història de la Humanitat i la Llibertat“. Em vaig encarregar de la redacció dels volums de Grècia i Roma amb l’assessorament d’Isabel Rodà, catedràtica d’Arqueologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. 
 
“Història de la Humanitat i la Llibertat” és una obra divulgativa insòlita en el nostre país ja que el seu fil conductor és la llibertat. Des de la prehistòria fins als nostres dies, aquesta enciclopèdia posa l’accent en la lluita permanent de l’ésser humà per aconseguir cotes més grans de llibertat i progrés.
 
El “Grècia i el naixement de la democràcia” arranca amb el rapte de la princesa fenícia Europa, que donà nom al nostre continent. A continuació, s’endinsa  en els aspectes més rellevants de la civilització hel·lènica –intel·lectual, artístic, arquitectònic i religiós–, en l’origen de la democràcia -res a veure amb l’actual- i en la figura d’Alexandre el Gran. Tot plegat conforma un llegat que amb el pas del temps s’ha demostrat immortal.
 

Com la resta de volums de la ‘Història de la Humanitat i la Llibertat’, el dedicat a Grècia inclou les seccions ‘El personatge’, entre els quals hi ha Plató, Aristòtil o Sòfocles, i ‘El dia de la llibertat’, com el naixement de la democràcia, la fundació de la biblioteca d’Alexandria o la redacció del Cilindre de Cir, que es considera la primera declaració dels drets humans. 

 

Aquí teniu un tast de com és el volum dedicat a Grècia.

 

Altres llibres de l’autor:

Mitologia per a profans. Manual per entendre la tradició clàssica d’Occident (Publicacions Abadia de Montserrat, 2020)
– Roma i els fonaments del nostre món (Història de la Humanitat i la Llibertat, Sàpiens Publicacions, 2015)

 

Aquí teniu un interessant reportatge sobre com es va gestar la independència de Grècia el 1829.

 

I aquí teniu un enllaç interessant de Sàpiens sobre “10 mentides sobre l’antiga Grècia”.

Aquí teniu informació sobre Lord Byron, que morí defensant Grècia.

 

Si us interessa aconseguir el volum de Grècia i el de Roma, basta que telefoneu a Sàpiens Publicacions 902 15 10 50. Us els enviaran a casa per 22 euros (despeses de transport incloses)

 

Història de la Llibertat i la Humanitat
Història de la Llibertat i la Humanitat

 

Aquí teniu un vídeo que explica breument la història de Grècia:

 

 

Aquí teniu la meva intervenció al programa “Luces en la oscuridad” (04/12/2015) de Gestiona Radio. Parl sobre el polèmic llibre del britànic Martin Bernal Atenea Negra. Las raíces afroasiáticas de la civilización clásica (1987). L’obra critica l’eurocentrisme i l’antisemitisme que, al segle XIX, impregnà la historiografia oficial sobre l’antiga Grècia. A més, reivindica la forta influència d’Egipte i el Pròxim Orient en el conegut com a “miracle grec”.

 

No Comments

Leave a Reply

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad