Qui va ser Saridakis, el grec filantrop de Marivent?
Aquí teniu la meva intervenció a la secció “Carretònim” del programa Gabinet de crisi d’IB3 Ràdio (11/08/2015). Hi parl sobre l’origen dels noms de carrers i llocs de Balears amb especial atenció a Saridakis, el filantrop d’origen grec que va construir, a Palma, Marivent -en contra de la seva voluntat, l’edifici es va convertir en la residència estiuenca dels reis d’Espanya. També parl del “sargento provisional“, de Bernat Calvet (artífex de les Avingudes de Palma), de la Colònia (camp de concentració de Formentera durant el franquisme) i del capità Negrete (heroi menorquí que al segle XVI defensà Ciutadella dels atacs dels turcs).

Articles relacionats:

Formentera, la cara fosca del paradís

No Comments

Leave a Reply

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad