Germanies en record de Miquel Albero
Aquí teniu la meva intervenció a la secció “Carretònim” del programa “Gabinet de crisi” d’IB3 Ràdio (29/09/2015). Està dedicada al meu estimat company Miquel Albero, de l’IES Pau Casesnoves, un gran agermanat a favor de la llengua catalana. Amb motiu del segon aniversari de la multitudinària manifestació de la marea verda a les Balears, parl de les Germanies, la revolta social més violenta que s’ha viscut a les illes, al segle XVI. Repàs el paper destacat dels agermanats Joanot Colom, Joan Crespí i Pau Casesnoves.

 

Aquí teniu un reportatge de les Germanies de Francesc Rotger. Es titula “Els Agermanats, mitificats i vilipendiats“. I aquest altre, del mateix autor, es titula “500 anys de les Germanies: revolta, guerra civil i repressió”.500 anys de les Germanies: revolta, guerra civil i repressió”.

Aquí teniu un col·loqui que vaig moderar a Sa Pobla (04/03/2021) amb els dos grans entesos sobre els Germanies: Antoni Rodríguez Mir i Maria Margalida Perelló Pons:

 

No Comments

Leave a Reply

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad