Roma. Història de la Humanitat i la Llibertat
El 2015 vaig participar en un projecte editorial molt ambiciós de Sàpiens Publicacions: la “Història de la Humanitat i la Llibertat“. Em vaig encarregar de la redacció dels volums de Grècia i Roma  amb l’assessorament d’Isabel Rodà, catedràtica d’Arqueologia a la Universitat Autònoma de Barcelona.  
 

“Història de la Humanitat i la Llibertat” és una obra divulgativa insòlita en el nostre país ja que el seu fil conductor és la llibertat. Des de la prehistòria fins als nostres dies, aquesta enciclopèdia posa l’accent en la lluita permanent de l’ésser humà per aconseguir cotes més grans de llibertat i progrés.

 

Aquest volum porta per títol “Roma i els fonaments del nostre món”. Roma, una petita ciutat del Laci, va començar com una monarquia del món etrusc, es va convertir en república i va aixecar un nou poder polític i militar que va derrotar i absorbir tots els seus adversaris. Un imperi convertit en referència per a tots els imperis posteriors. L’aparició del cristianisme i les anomenades “invasions bàrbares” el van transformar i, poc després, el van fer desaparèixer. 

 

Entre els personatges destacats hi ha Virgili, Cèsar August, Jesús, Sèneca o Sant Agustí. A l’apartat ‘El dia de la llibertat’ trobem la rebel·lió de Virat, l’aixecament d’Espàrtac contra Roma, la revolta de Boudicca, la Llei de les XII Taules o la implantació dels ‘alimenta’, un programa de benestar d’ajuda als pobres i als orfes de l’imperi.

 

Aquí teniu un tast de com és aquest volum dedicat a Roma.

 

Altres llibres de l’autor:
 Mitologia per a profans. Manual per entendre la tradició clàssica d’Occident (Publicacions Abadia de Montserrat, 2020)
– Grècia i el naixement de la democràcia (Història de la Humanitat i la Llibertat, Sàpiens Publicacions, 2015)

 

I aquí teniu un enllaç de Sàpiens sobre “10 idees equivocades de l’antiga Roma”. I aquí teniu un qüestionari sobre el tema.

 

Aquí teniu un enllaç interessant que parla sobre com el cinema ha tractat la història de Roma.

 

Aquí teniu un enllaç del National Geografic sobre reportatges relacionats amb l’antiga Roma.

 

Si us interessa aconseguir el volum de Roma i el de Grècia, basta que telefoneu a Sàpiens Publicacions 902 15 10 50. Us els enviaran a casa per 22 euros (despeses de transport incloses)

 

Història de la Llibertat i la Humanitat
Història de la Llibertat i la Humanitat

Aquí teniu un llistat curiós sobre els emperadors romans:

Emperadors romans
Emperadors romans

Aquí teniu un breu resum de la història de Roma:

Aquí teniu l’interessant documenta “Roma, la construcció d’un imperi”:

No Comments

Leave a Reply

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad