31 de desembre, la crònica d’una conquesta
Aquí teniu el comiat de la secció “Carretònim” al programa Gabinet de crisi, d’IB3 Ràdio (29/12/2015). Aprofitant la celebració de la festa de l’Estendard del 31 de desembre, faig la crònica de la conquesta catalana de Madina Mayurka de 1229, des d’Andratx fins a Palma: Bendinat, la creu dels Montcada, Abú Yahyà.

 

Un matís important fet per l’historiador Gabriel Mayol: “Molta gent creu que Jaume I va conquerir Madina Mayurqa el darrer dia de l’any 1229 però no va ser així. En aquell moment a la Corona d’Aragó s’usava l’Any de l’Encarnació, és a dir que Cap d’Any era el 25 de març (Festa de l’Encarnació de Jesucrist)”. En aquest enllaç en trobareu més informació.

Articles relacionats:
– Quan Mallorca era musulmana
– L’esplendor medieval del català

No Comments

Leave a Reply

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad