Amor i sexe en el món clàssic
Som fills de Grècia i Roma també en l’àmbit sexual i afectiu. Amb aquesta xerrada intent donar una visió panoràmica de l’evolució del sexe i de l’amor des de l’antiguitat clàssica fins als nostres dies. Descobrirem què és l’amor platònic i quin era l’origen mitològic de la diversitat sexual a l’antiguitat. Farem un repàs de la misogínia en la història de sexualitat i dels diferents mètodes anticonceptius emprats. També parlarem sobre personatges mitològics ben presents en termes com nimfomania, satiriasi o priapisme.
 

La conferència s’ofereix des del CACIM (Catàleg d’Activitats Culturals del Consell de Mallorca). La trobarau al final d’aquest document en l’epígraf “Xerrades sobre tradició clàssica”.

 

Conferència impartida a:

  • Museu de Manacor, dins del cicle “Muses solidàries” (09/07/2020).
  • Institució Antoni Maria Alcover de Manacor, en el marc del programa “Els dilluns a l’Obra” (25/11/2019).
  • Edifici de la Misericòrdia de Palma en l’acte d’inauguració de la segona edició del festival de cultura clàssica “Maremagnum” (07/04/2016).

En aquest enllaç trobareu més informació sobre el tema en qüestió. I aquest altre article parla sobre la sexualitat a l’antiga Roma.

Aquest àudio parla sobre la sexualitat en el llenguatge.

 

 
Articles del web relacionats:
– La guerra de sexes
 Orgies, crònica d’una mentida
 Qui gaudeix més del sexe?
– Sobre dones i homes
 
A Sapere aude, la secció de filosofia moderna del programa Múltiplex d’IB3 Ràdio (21/03/2017), reflexion sobre la següent pregunta: “Està sobrevalorat el sexe?”
 
Al programa LGTBI “Fons d’armari” d’IB3Ràdio parl sobre homosexualitat i món clàssic amb el periodista Xisco Nadal:
 
 
Aquí teniu la meva intervenció al programa “Luces en la oscuridad” de “Efe Radio” (10/11/2017). Parl sobre la pederàstia a l’antiga Grècia:

No Comments

Leave a Reply

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad